nordiska.blogg.se

Kulafton

Kategori: 1. Everyday

Alltid har jag nog varit en firm beliver va de gäller utgång på julafton, men saker kan ju ändras, alla säger, alla tror, att de bara e sorgliga människor som går ut en sådan da, ja så må de va, jag tror oxå jag e sorglig.. njae men eftersom min familj bor på andra sidan Sverige och här har jag vänner med egen familj.. vilket resulterar i julbord med min katt.. sååå, väljer jag att gå ut.. Om alla ändå är ensamma alla dagar utom julafton då kan jag klara mej utan Kalle Anka å klappar, alla jag älskar finns ändå med mej varje dag, om så inte fysiskt så .. <3

Så God fucking jul
Nu ska jag ut å ha kul...

Klimatanpassad ?

Kategori: 2. Style By Nordiska

Jag har en fundering över det svenska klimatet vs min garderob..
Två motpoler, hur är detta ens möjligt, jag är född och uppväxt i den "svenska" vintern, våren, sommaren, hösten.. Min garderob bor inte i Sverige.. Väldigt opassande om ni frågar mej.. Hur tänker jag när jag shoppar ?! Varför är det lättare och roligare med tunna, korta, skira plagg och öppna tår.. Än tjocka koftor, pansar leggings och moonboots.. Just de.. Michelingubbe modet känns jävligt ohett.. Nu tänker ni att man faktiskt kan klä sej snyggt efter årstid, men nja..

Vill man va fin får man lida pin, och det betyder alltså, frysa som ett svin !!

Motherfucking pimp ya'll

Kategori: 1. Everyday

Idag ska vi tala om min tand, eller aa min avsaknad av tand, eller aa min halva kindtand.. Fan.. Jag har alltså tappat en del av min tand pga ett hål (karies & baktus har festat för hårt) och för mycke knäckebröd.. Så min plan, mitt beslut är att vänta ut tanden, tills den trillar ut, helt.. Så jag kan ersätta den.. Med en ny i GULD !! Om den inte trillar ut i rimlig tid får jag köra en Emil.. Hoppa, från ladugårds taket.. Vem har en lada ?! Iallafall... Min nya tand, jag kommer älska den, SÅ länge jag inte åker på semester till Brasilien eller blir en tant.. Då kanske själva guldköret känns otrendigt, eller kommer jag åldras till en ny Betty White ?! I Brasilien skulle jag bara återigen bli tandlös.. Och eventuellt få ersätta fler tänder med guld när jag väl kommer på fötter igen.. Jag kanske skulle kunna bli en Gud, the magic woman with the gold tooth.. Jag tror !! Jag tror på guldtänder och oftast på mej själv..

Simsalabim.. Pimp har fått ett nytt leende..

Älska Leopard <3

Kategori: 2. Style By Nordiska

Leopard, bästa mönstret Ever !!! Jag säger som Hollywood fruarna; Jag älska leopard, för det gör jag !! Älskar !!
Känner ni någon gång för att ge mej en liten gåva, allt från nyckelring till Ferrari, se då bara till att fixa det i leopardmönster.. Där har ni den bästa giften Ever ;-) Jag kommer vara dej evigt tacksam.. Och med dom kloka orden kommer jag antagligen få öppna väldigt mycket leopard nu till jul.. Å jag får väl skylla mej själv eftersom jag skriver detta inlägg, inte för att jag skulle bli ledsen, men notera även att jag önskar mej en tigerbaddräkt.. Nordiska är inrutad i animaliskamönster.. Å varför inte ? Djur är freakin awesome, så jag låtsas gärna att jag är ett.. Slippa alla människo måsten.. Jag vill ju va som duuu, bupidobidoba..

Svammel och mummel, Sankta Lucia !!

NR: 100

Kategori: 100 Saker att göra när du är uttråkad

Laga penisformade maträtter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

100 Saker att göra när du är utttråkad..

Kategori: 100 Saker att göra när du är uttråkad

Jag startar härmed en ny Kategori och tråd på min Blogg, kallad 100 saker att göra när du är uttråkad, vi räknar nedåt, så varsågod eller vad man ska säga här kommer tips direkt till din pc/iphone/pekplatta eller öronmärkning.. Hoppas de uppskattas i mörka tider ;-)
 
 

Godissug och pepparkaksångest

Kategori: 1. Everyday

Alla bakar, pyntar, städar och står i.. Jag har hundra saker jag borde ta itu med, men lyckas inte med något.. och så är jag godissugen oxå.. Entreprenören inuti mej verkar tagit semester utan att meddela när hon e tillbaka och 2012 kommer gå till historien som de sämsta året genom tiderna.. Ska vi satsa på att 13 kommer bli lycka, surt bara att alla talar otur om just de ynka siffror.. Ähh de kan väl inte bli värre, eller ?

Jul, ful, strul, inte kul och snö som e gul...

Kom och Köp !!

Kategori: 2. Style By Nordiska

121212 12:12

Kategori: 1. Everyday

Alltid sån jävla hajp på nummer..
Personligen har jag nummeroxi, jag glömmer siffror lika fort jag hör dom, jag måste sätta nummer i ett samband, ett mönster, en bild, mitt bildminne är mer akurat än mitt sifferminne.. Så att jag skriver detta inlägg om siffror kommer jag glömma om en timme.. Eller så illa är det nog inte, men dåligt minne på alla sätt och vis har jag haft hela mitt liv och kommer alltid ha, min mamma säger att det är ärftligt.. Jag sa Tack.. Tänk att de är ju faktiskt positivt att inte behöva komma ihåg allt man går igenom i livet, andra saker önskar man att man kom ihåg, så som sitt eget huvud eller att klä på sej, vart man lägger sina nycklar, stängde jag av kaffekokaren.. Mer motion till folket, jag får springa och kolla en extra gång..

Nåja jag e glömsk och lite galen, men jag har ett gott hjärta och mycket kärlek..

Bitterfittans vardag

Kategori: 1. Everyday

Välkommen in i min ljusa härliga värld, där allt verkar ha en tendens att skita sej totalt..

Ledig i tre dagar, fantastiskt, nu kommer jag ha tid och göra alla måsten och tråkigheter och snurra allt rätt ? Neeej varför skulle jag de, ge mej mer bekymmer och problem, Murphy känner att han inte kan ge mej nog.. 

- Idag, tvättid, alltid lika roande och ger mej inte alls kala fläckar i mitt hår.. En maskin som inte ens sköljer rent, trasiga tvättlinor, torktummlare som bara låter inte torkar, fruktansvärt effektivt.. Men men jag vet att tvättstugor och tvättning i längor alltid är skit och aldrig fungerar, så skaka av..

- Idag, tänker ta fram lite julgrejer, upp på vinden, jaha... Inbrott... jaha... Mysigt, en främmande stor jävla skithög som rotat runt bland mina grejer, jag känner mej smutsig av bara tanken, vad gör man, min balkläning låg utanför mitt förråd, så som vantar och annat, inne i förrådet var det "rotigt" och upplockat dvd:er men inget vad jag kunde dömma är stulet, så varför, VARFÖR din dumma gigantiska jävla rövskalle skulle du in dit och rota, vad förvänta du dej att hitta.. Ofta man förvarar en stor kanna guld på vinden... Det som föbryllar mej är att för att komma in på vinden behöver man en nyckel, och jag antar att denna nyckel har enbart boende... En av mina teorier är att det är Tomten, skorsten, dåligt ställt i år som alla andra, och därmed behöver stjäla barnens julklappar, oroa Er inte, människor skänker så gärna, men helst då medvetet.. En av mina andra teorier är en gigantisk råtta, ja, jag verkar ju vara förföljd av gnagare, så shitface-fuck, jag kan lika gärna bosätta mej i Amsterdam direkt, och med det vara medveten om att jag är omgiven av gnagare..

Jag har inte haft något internet på två veckor, jag får post som inte e till mej, som jag hela tiden måste vidarebefodra, vik sekreterare ? Planera en jul som inte ens nästan finns, ledig två dagar, JA jag klagar och är väl medveten om att det faktiskt finns människor som har det sämre, men jag kan ju bara jämföra med min egen verklighet.. Pengar, presenter, bakning, städa, fäja, putsa.. NEEEJ

Stress-press-ångest-skitliv.. Jag önskar ofta jag vore en björn, ett ide och mycket päls skulle va så fint just nu !!

24 h av helvete plus minus noll

Kategori: 1. Everyday

Söndagen – Hemgång, var så vi trodde..

Vi kom försent till Flygplatsen pga av ett tåg som inte gick, och ett som gick för sent.

Ändå åker vi i hopp om hjälp ut till flygplatsen, när vi kommer fram finns det inget dom kan göra, Ryanair är väldigt behändiga och bra på det sättet.. NEJ, kan dom, TYVÄRR och inget vi kan göra.. Neeehe, pank som kyrkråttor, fixar vi relativt snabbt ett familjelån och köper 2 biljetter hem nästa dag.. Planen blir att sova på flygplatsen tills imorgon och sen va kvar, så vi inte missar flyget..

Emma ligger på en bänk å vilar av trötthet och ångest, när det kommer en flygman fram och säger;

-Sorry Girls were closing, you cant´t sleep here, and my wife won´t let me bring anyone home..

Vi frågar om han skojar, men ikke, vi samla ihop våra saker och hoppar på en buss från flygplatsen mot Eindhoven centrum.. Väl framme har de en tåg/bussterminal vi går in i, terminalen är typ utomhus fast med tak, dörrarna är öppna hela tiden och temperaturen ligger på 1+, vi äter lite mat på Burger King, sen går vi ut och sätter oss, med den nya planen att sitta på terminalen tills första bussen går till flygplatsen.. De va väldigt kallt och svårt att sitta stilla, då tårna fryser till klumpar när man inte rör dom, vi klädde på oss så mycket vi kunde, men jag var inte riktigt preppad för vinter eller att va utomhus en hel natt, jag drog på mej 2 leggings och ett par nyköpta skitroliga röda bodybuildar mjukisar, två linnen, en tunn jacka, en skinnjacka, min pälsväst, en annan päls och så fick jag låna Cattis pälsmössa.. Jag såg nog ut som en tokig uteliggare.. Cattis va lika fin hon, hon hade jeans, två eller tre tröjor, en overall, mössa, och lång rock..

Efter vi suttit en stund börjar vi misstänka att även terminalen kommer att stänga snart, och mycket riktigt kom det efter en stund en vakt och sa att de stänger nu, vi frågade om det fanns ngn restaurang, mack eller liknande som hade öppet, utan attt ens fundera titta han bara på oss och sa; NO! Nehepp.. Vi tog våra saker och gick, vi promenera en stund, sen hittade vi en uteservering som inte var öppen, men hade trevliga träbänkar vi kunde nöta rumpan lite på.. Kallt som fan och lite bittert satt vi där nästan en timme, innan det blev för kallt, vi kom på att vi skulle gå till bussterminalen och kolla när första bussen mot flyget skulle gå, vi gick och gick, och tillslut hittade vi runt stationen, jag satte mej och Cattis gick för och läsa tabeller osv. Hon kom tillbaka med både bra och dåliga nyheter, hon hade läst att terminalen skulle öppna 04,30, ett cafe öpnnade 05,30 och sen det tråkiga att bussen inte gick förens 07,30.. Jahapp.. Cattis sa till mej och dubbelkolla, så hallen verkligen öppnade 04,30.. jag gick och mycket riktigt gjorde den det, men dock hittade jag en buss som gick 05,30.. jihooo !! Vi satt en stund och då kom en underlig liten man fram till oss, och frågade om vi var okej och om vi väntade på en buss.. jajemen säger vi.. den kommer om 3h.. Han tyckte vi var tappra, och pratade en stund med oss, han sjöng lite då o då och prata med en "homie" till honom som out of the blue dök upp.. Han var nog lite hög, men han var glad och trevlig.. Han sa även att han var crazy, but have a good heart, å så skratta han lite för sej själv.. Å som ni alla vet så passar crazyness mej och Cattis alldelles utmärkt..

När vakten drog upp gallret till terminalen, sprang vi in och satte oss på våran väntplats.. Vi somna ganska fort och vakna efter en stund, när man inte sovit på två dygn är det svårt att hålla sej vaken..

Kroppen lixom stänger av sej självt, de kom en städare och föste bort oss, men de va ingen fara, bussen mot flyget gick inom fem minuter.. Väl inne gen på flygplatsen, lägger jag mej på några bänkar och bäddar ner mej, där fick jag sova en stund tills det kommer en sur gubbe och säger;

  • You can´t sleep there, you have to sit in a chair and sleep..

Nyvaken och förvirrad sätter jag mej mittemot Cattis, som tittar på mej och skrattar;

  • Du har mössan bakofram...

Klart jag har.. Jag vaknar till mej och går å köper kaffe.. Vi beslutar att vi ska skriva ut biljetterna, på datorer som flygplatsen har, vi försöker en stund men får inte fram något, lite av panikslagna går vi ner till informationen och ber om hjälp, SKRÄLL nr 748.. Det, förlåt ordvalet men subban sa va varför väntade ni med att skriva ut biljetten, varför, varför.. bla bla bla jag såg ju er här tidigare, ni har varit här länge.. Jag fick ett psykbryt på kärringen och gick därifrån, varför varför, FÖR att DU jobbar inom service och då är det just service man ska erbjuda inte ifrågasätta varför.. Rookie.. Jag skulle kunna göra ditt jobb 100 ggr bättre än DU.. Tillslut fick Cattis ut våra blijetter efter mycket tandagnisslan och provat alla datorer uppe i väntrummet, ABSOLUT inte med någon hjälp av Mrs.Why the fuck do you work here... Vi fick sedan sitta och vänta en timme till på att få checka in Cattis väska, vi åt en trekants macka var och fick choklad till efterrätt.. När vi gick genom säkerhetskontrollen blev Cattis stoppad och dom gick igenom hennes väska, de visade sej att hon glömt en acceton och sminkborttagning som hon inte fick ha med sej, de åkte rakt ner i soptunnan. Vi fick sen sitta och vänta en timme drygt på att få gå på flyget, lortiga, trötta och less på allt höll vi ändå modet uppe med lite pringels.. När vi hoppat på planet slockna båda på två röda och sov nästan hela vägen, även fast flygningen kändes som den längsta flygning i hela vårat liv..

 

 

Kontenta;

Ingen Sömn, ingen dröm

Utan kuddar mjuka, flickor lätt blir sjuka

Med kylan ända in i märgen, inte konstigt vi tappade färgen..

Bildregn från Amsterdam

Kategori: 1. Everyday

Tramsterdam

Kategori: 1. Everyday

Min första gång i Amsterdam, tiden där kändes kort och allt lite som en dimma, det blir nog så efter en veckas konstanta festande..
 
      
 
Men framför allt Amsterdam är vackert, jag skulle dock hellre åka på våren nu med facit i hand, eller så får jag lära mej hur man klär på sej efter årstid.. De blev snabbt mörkt, kyligt och regnade varje dag, men vad gör väl det när man har en kickass sidekick och innovativa planer..
 

Vi kom fram på Onsdagkväll, då installerade vi oss på Hostelet, bytte om och gick ut en sväng. Hostelet vi bodde på i Amsterdam var under all kritik och luktade en blandning av braj och baj..

Torsdag åt vi frukost på en jättetrevlig frukostbar, de hade så mycket å välja på att man inte riktigt visste hur eller var man skulle börja, det blev latte och en svingod chevre/ honung macka.. Vi forsatte vår dag på shoppinggatan där vi hängde större delen av dagen och avslutade en trevlig tur med pizza och rödvin på Doria en italienskrestaurang, sen hem om, duscha, byta kläder, sen ut igen.. Vi gick till en bar som heter Cox, där de ikväll hade livespelning. Det var den mest udda blanding av bandmedlemmar jag någonsinn skådat, vi hade sångaren som var en pop/rock kille från 1990-talet. Trummisen – såg ut som en blandning av björn och benny, men mest som en hårig tjock björn, med kikhål mellan knapparna på skjortan. Tjejen på bas – rockabillystil fast ändå inte, och så uttråkad att det såg ut som hon skulle somna vilken sekund som helst.                                  Och sen syntmamman – en äldre kvinna med mönstrade leggings, bruna stövlar, tunika etc etc.. å så stod hon hukad hela performancet.. Udda har en bandbild i NE.. Vi fortsatte till några andra barer längs gatan och stämningen var fin.

Fredagen fortsatte i shoppingtecken och vi spatserade även förbi diverse broar och kanaler, Ja just det, staden är byggd på detta JA.. Vi fastnade en stund på en jättetrevligt ställe, jag kommer inte ihåg va det hette, men det var en gammal industrilokal jättefint inrett och gick man längre in i lokalen kom man till en hel restaurang med vita linnedukar och balkonger. Vi besluta oss för att gå ner till Red light och kolla läget eftersom vi ändå var ett kvarter ifrån.. Det är ganska speciellt att helt plötsligt ramla på en halvnaken tjej som står en 30 cm ifrån än, upplyst, och dansande eller vinkande, man kan tycka mycket om detta, och även jag kan erkänna att det är inte en av mina bekvämaste stunder i livet, sex på mackan lixom, tänk att detta är vardags mat för dom.. Underligt.

 
Lördag startade alldelles för tidigt, jag vaknade av att det prasslade konstigt i min påse under sängen, tankarna snurra lite men jag kvickna till väldigt fort och kommer på vad det är som låter, en RÅTTA.. Jag hör hur han härjar och jag ruskar på sängen för å skrämma den, utan resultat, jag sätter mej upp och säger högt Cattis, vakna, det är en råtta i vårat rum, varpå hon frågar; Seriöst ? Ja, jag hör den, säger jag, vad ska vi göra, Cattis säger öppna dörren, vi båda vägra hoppa ner på golvet och öppna dörren så jag fick sträcka mej ner och öppna, samtidigt ruckade jag på sängen och ser då hur råttan hoppar ur min påse och vänder in under sängen.. AAAAaaah !! Livrädda och nyvakna bestämmer vi oss för att gå ner och klaga, och säga till dom att vi vill byta rum. Jag fick hoppa ner från sängen och tända, Cattis tycker i detta läge att jag är väldigt modig, och jag vill helst bara kräkas eftersom jag haft en RÅTTA bland mina kläder i min påse, skunk.. Vi går ner, och berättar, vi får som svar att det här är ett hostel som ligger "in the Canal area" och att det är vanligt med råttor här, sen även om man tar in mat kommer dom.. Vi hävda att vi inte tagit in mat i rummen, men dock låg det chips och godispapper i hela trappen och hallen. Jag frågade upprepade gånger VART råttan kom in i från, men fick aldrig ett svar, de hade inget nytt rum att ge oss och de enda vi skulle få som kompensation var deras fattiga frukostbuffe... (toast, skivad ost, skinka, skivad gurka och tomat) Och detta kostar i normal fall 8 Euro, ett jävla skämt om du frågar mej..

Lördag fortsatte som en sightseeingens dag, vi gick längst kanalerna och förundrades över hur vackert det är även om det regnar, är kallt och senhöst. Hur många städer kan stoltsera med det lixom.. Kanske råttorna trivs just därför.. Vi käkade frukost på ett veganställe med mycket god mat, inte så mycke gnagare, dock en liten söt katt, som säkert tog hand om ställets hygien.. Kanske en idé till hostels "in the canal area". Lördagkväll köpte vi fruktansvärt exlusiv mat på Lidl och cola till vår wiskey, vi fortsatte kvällen ute bland tomtar, troll, statyer, gaymän och annat vidunder.. Kvällen blev fantastisk och väldigt väldigt lång, festen fortsatte till småtimmarna and so do we...