nordiska.blogg.se

Belgian Blue

Kategori: 1. Everyday

Lite som en pitbull fast en ko..

Stress, stress, stress, halsmandel & gammalt kaffe

Kategori: 1. Everyday

Mycket riktigt som jag misstänkte igår har min högra halsmandel ökat i storlek och jag känner av något man kan likna med ansiktspares.. trött och halvt halsbruten släpar jag ändå upp my sorry ass klockan kvart i sju för å återigen tvätta !! En maskin färdig tusen kvar, Emma ser ett missat samtal och ett sms.. Jobba idag ?! Jahaja, arbetsmoral likt en myra ställer jag självklart upp - klä på sej, sminka, håret står åt alla håll, kläder - va e det, ja just det i tvättmaskinen.. Samla ihop all tvätt - häng över hela lägenheten, drick thé i farten, för den där utbrända mandelns skull, stress, stress - Emma sur, vill ha kaffe, de finns i kannan som hon koka igår, värm i micron medans vi byter skor.. Gör om gör rätt, gör om, rätt, gör rätt ?! Panik - missat första tunnelbanan - men blåa linjen går, jag hinner, eller gör jag ? Smakar på mitt efterlängtade kaffe med stor expectation och vad sker - Kallt, smakar skit, skit !! Sur Emma igen, och vilken fin dag det kommer bli.. Prutt, solen skiner iallafall, men inte inomhus !!

Kvalitetstid

Kategori: 1. Everyday

- Nyduschad tjej
- Nybäddad/Nybyten säng
- Nyäten på ca ett ton godis
- Nya fashionmags, 3st precis
- Nymålande naglar

Lördagschmördag, nu ska E ha Kvalitetstid med sej själv

So Long suuuuuuckers




Min mammas hus är en skattkammare..

Kategori: 1. Everyday

Jag älskar min mamma, och hennes hus, (lite likt en sven Nordqvist bok ) Alltid när jag är hemma på besök hittar jag något jag inte förstår hur jag levt utan.. I alla skåp och lådor finns hur mycket grejer som helst, saknar man något eller behöver något är det bara och fråga, så tar hon fram det. Sim-sa-la-bim..

Man skulle även kunna kalla hennes dolda egenskap, magi, och då är det ju inte konstigt att även hennes dotter kan trolla, fast bara bort saker, det kan vara så att framtrollning kommer med erfarenhet och ålder, skit i de, tänk vilken superteam, tillsammans !!

Jag ger mej varje gång ut på skattjakt likt Indiana Jones, troligtvis finns även lianer i min mammas hus JA, (denna gång fick det bli begränsat, med tanke på att jag fortfarande bara har två armar och åker tåg och trotts jag e arnold är jag ingen lyftkran, ÄN). Jag gick in med förhoppningen att hitta min korta pälsjacka, för nu väntar jag mej rysskylan från helvete, jag fryser redan om armar, ben och näsa, men ikke, dock hittade jag syrras gamla USA- sockar i fina kulörter (tidigt 90-tal) som jag ärver härmed =) Tänk att man kan bli glad av så små medler.

Ett annat äventyr jag lätt ger mej in på varje hemvändar tillfälle är, Second Hand scouting. Priserna skiljer sej stort, utbudet och med det möjligheterna.. Jobbigt e det dock varje gång man inte får ner mer i väskan, just då hittar man allt, och de bästa. Jag fick iallafall köpt pälsvästarnas pälsväst, hellång, brungrå, och typ rockstar (bilder på Sthlms nästa Ewok - Soon in a comp near you).

Återigen - En Känslomänniskas Bekännelser..

Kategori: 1. Everyday

Musik är något jag älskar och gärna har runt mej dag som natt, jag har tidigare påvisat klädval till emotion, och musik är oxå sådant som växlar hela tiden, Årstid för årstid, dag för dag, eller timme för timme. Jag vill kalla mej allätare, varpå många anser att man e mainstream eller tråkig, men bara för jag inte lyssnar ihjäl mej på indiepop, Peter Jöback eller Mustach, behöver jag inte sitta i ett fack i LP-butiken.. Förlåt spotifylistan..

Människor förknippat med låtar eller artister - Jag tror jag är en mästare på att förknippa musik med människor jag tycker om/ eller hatar. (Hatmusik inte min bästa..) Härom dagen satt jag i min mammas kök och på radion som ständigt hörs i bakgrunden, hade hakat upp sej på all sport den kunde komma över, demonstrera jag, vred ett varv på ratten, och av en slump hamna jag på Banditrock, och det slutade med att jag satt hela kvällen och älskade rock.. Tanken som slog mej var; underbara musik, vart har du varit i mitt liv, och körde ett trummsolo på mina lufttrummor..

Vet inte om ni lyssnat mycket på Banditrock, men dom kör några låtar om och om igen, men typ rixfm, men rock då.. Å inte alla ggr de nyaste låtar, vad jag vill komma till i mitt inlägg och mina långa meningar, Mina män; Volbeat spelades flertalet gånger och jag älskade ju dom, lyssnade väldigt mycket på dom under en tid, och tänker alltid på en specefik väldigt vacker man när jag hör dom - Han vet inte vem han e och varför just han upptar mina tankar tillsammans med Volbeat - Han kommer aldrig heller få veta. Men det gör mej glad, även fast jag vet att vi aldrig någonsinn kommer ses...

KONTENTA - Nu ska jag lyssna mer på Volbeat och drömma om en drömman - Som bara e just en dröm...

Tanke på Tåg

Kategori: 1. Everyday

Åå fuck hur jobbigt det är när man blir kissenödig på ett tåg å har hela datorn uppmonterad i knät och ingen som kan passa, montera ner, montera upp.. Och så tror jag Hannibal Lector sitter snett emot mej.. Den som lever får se !!

Bortskämd eller realist ?

Kategori: 1. Everyday

 
 
Jag vill köpa allt jag ser..
Boka resor jorden runt...
Och aldrig mer jobba bara för jag måste, utan för jag vill....

Jag börjar oroa mej över min säkerhet..

Kategori: 1. Everyday

 
 Vi ska nu uppdatera kapitlet jag vill kalla;
Saker jag hittar i min mammas källare..
 
 
 
 
 
 
 
Sanningen å säga så hittade hon det i sin tur i skogen,
men det gör väl inget att få en sanning med modifikation..
 
 
 
 
 
 

Spontanitet förnöjer

Kategori: 1. Everyday

 
Igår gjorde jag ett hyss, som jag ännu inte kan outa, eftersom personen i fråga ikke vet än..
Men jävlar va va skönt det känns !!
jag e mycket nöjd med att jag fick en impuls handling utförd och nu längtar jag tills slutet av november,
ha ha secrets secrets..
 
 
pilutta dej, en hemlighet,
pilutta dej, som ingen, ingen vet,
och ingen på jorden får heller veta det.
Fast det förstås, om du är snäll
och ger mej en och annan karamell,
så kanske, så kanske jag säger det i kväll.

Äppelplockarens dotter

Kategori: 1. Everyday

 
Hösten är jävligt kall, men den e sjukt vacker..

Make love, Make-up

Kategori: 2. Style By Nordiska

 
 
 
Det känns fett jobbigt att va så sjukt peppad över ett sådant faktum, men jag ÄR förstå att Sephora ska öppna i Sverige, Täby, Stockholm.. suck ooooon that
 
25 Oktober slår dom upp dörrarna, och jag har tänkt att stå precis där, då.
 
 

<3 Skopassion <3

Kategori: 3. Choose Your Shoes

Ingen som känner mig har missat att jag har en enorm skopassion,
jag älskar älskar älskar skor och hävdar att man minsann inte kan ha för många par !!
Sitter och surfar runt i skohimlen, och kan inte få nog, give me !!
Emma behöver bli miljonär för mitt addiction is to strong to hold..
 
 
                                
Just nu ligger dessa jävligt bra till, Vagabond pjuks från Scorett.
Colorfix for the dark nights in October.. 

Out of the blue:

Kategori: 1. Everyday

Tanten brevid mej på bänken;
 
- Jaa det va ju en dubbelmacka såå, ( fri tolkning uppskattas )

Live from Karlstad - Not a man in sight

Kategori: 1. Everyday

Mellanlanding i Karlstad, en stad fylld av Karlar ? Jag sitter på tågstationen i ett hörn, funderar och väntar på nästa tåg mot Trollskogen. När man åker Sthlm-Thn via denna värmlänska stad, får man privilegiet av ungefär en timmes väntetid, då hade det just varit fint om de stod en rad med män här och vinkade, som förr i tiden när fruar och annat kvinnfolk stod vid hamnarna och vinkade till sina sjömän. Det är ju trots Lördag menar jag, flickan e värd lite godis.. Å jag väljer att åka till Trollen, när jag kan hänga med Karlar.. No need to say more. Jag tänker att jag kanske kan leva en stund på min nyfunna hollywood crusch, Channing Tatum, Yum yum yum
 
Vill ni se en stört hot man, kolla 21 jump street, snygg man och fruktansvärt crazy rolig !! Still laughing
 
 

Pack-Ångest

Kategori: 1. Everyday

Varje gång jag ska resa någonstanns, får jag en släng av pack-ångesten från helvetet, hur packar man, vad packar man i ? Varför packar man alltid fel saker, och varför får inget plats i väskorna. Jag känner mej själv relativt bra, så jag vet att skor är ett måste, nu har jag klämt ner tre par, jag ska va borta i 5 dagar.. isch..

Jag har ingen bra väska jag kan packa i, en gigantisk resväska kan man ju inte baxa med sej när man ska va borta mindre än en vecka, då anses man crazy, varpå det slutar i att jag har en weekendbag och hör och häpna, en blå ikea-kasse, just ja.. Ser ni det framför er ? Pinsamt.

Mitt innehåll i väskor, påsar och diverse udda påfund, kan jag inte stå för, jag är en känslomänniska som måste känna det jag har på mej annars, går jag hellre naken.. Ofta mer nuu på senaste har det blivit "sista minuten" packning, vilket resulterar i att jag kommer fram på annan ort med ett tiotal toppar, men inga eller omatchande underdelar..  Jag har ju iallafall mina skor, dra en sopsäck över din lekamen, allt klär en skönhet..

Nu e jag iallafall påväg, med blodstopp i armen, kommer jag troligt få en av sveriges starkaste högerarmar, och för att överbevisa mej själv ska jag använda allt jag släpa med mej, om jag så ska ha alla skor på mej sammtidigt !!

Grannar i all ära..

Kategori: 1. Everyday

Det här med gemensam tvättstuga är en evig kamp i lägenhetshus. Man kan inte tvätta när man vill, om man inte typ bokar 1 1/2 vecka i förväg, å då ska man va glad om man får den bästa tiden just den dagen. Jag hade i onsdags bokat om en tvättid till idag klockan 7-10 (Lyxigt och tvätta tre timmar, jag vet) när jag motvilligt (på min lediga dag) släpat mej upp kvart i och slängt ner tvätten i Ikeapåsar, hoppat i gummistövlarna och är påväg mot tvättstugan, ser jag att det lyser där nere.. Jag försöker få mina synapser i reptilhjärnan att kontakta varann, och utvärdera om det verkligen var 7-10 eller om jag bokat 10-13, isåfall va gör jag vaken ? Går bestämt iallafall in och ser att min ¨tvättplupp¨ absolut sitter där den ska, och att jag ska tvätta NU, jag öppnar tvättstugedörren och till min förfäran rullar där redan 2 maskiner (ja det finns bara två maskiner) för fullt, plus ett mindre berg tvätt som oxå antagligen är tänkt att gå samma öde till mötas. Meeeen jag behöver tvätta, på min tvättid !! Skräll.. Jag går bittert tillbax till min lägenhet och skriver en arg lapp, och går sedan tilbaka för att vänta på vederbörande. När jag kommer dit, står en ruffsig, rödögd, vi kan kalla männsja där som ett fån, Varpå jag frågar; Du är klar nu eller ?
 
Hon; Egentligen inte, men jag ska kolla om den andra tvättstugan i det andra huset har tid, för det är någon som flyttat min tid, jag hade egentligen bokat för en vecka sen att jag skulle tvätta nu, annars hade jag inte vart uppe så tidigt.
Jag; Någon har flyttat din tid ? När jag bokade, vilket var i onsdags var det ingen som hade bokat denna eller tiden efter. Men är din tid bokat framåt då eller ?
Hon; Ja till 13-16, idag
 
Nu tänker jag, men för fan e du dum i huvudet.. Då har du väl förträngt att du skulle tvätta 13-16 för att du inte egentligen orkar gå upp 7.. Åå
 
Hon lämnar tvättstugan med sin tvätt och jag börjar tvätta, det är inte nog gnagande att jag inte hinner tvätta all min tvätt (på dom fina ynka 3h som är så generöst utgivit) men att hon oxå helt obrydd, har ställt sig och börjat tvätta, när hon klart och tydligt har sett min tvättplupp, på denna tid.. Åå försåker skylla ifrån sig när hon blir ertappad. Ser jag hennes fula jävla Hello Kitty trosor ngn gång igen, klipper jag troligtvis sönder dom.
 
Over and out från en arg grannjävel
 

Uppdrag

Kategori: 1. Everyday

Jag tänker testa den metoden ikväll;

Quick stop

Kategori: 1. Everyday

Jag älskar innehållsförteckningen på Björnborgs underkläder ;

A, B, C.. I Could Go On forever..

Kategori: 1. Everyday


Morgontrött ?!

Det spelar ingen roll hur tidigt jag kliver upp eller hur långt innan jag MÅSTE åka hemifrån för att hinna exakt i tid, jag lyckas ändå anpassa tiden så jag alltid måste stressa-springa-skynda-skynda.. Hur mycket jag än förbereder kvällen innan, lyckas jag alltid fuckelifucka upp saker å ting.. Jag kan välja ut flertalet "outfits" kvällen innan, men när jag vaknar är jag som en obstinat trotsig unge.. Vill inte klä på mej, vill inte gå upp, frågar katten om hon kan gå å sätta på kaffe - varpå hon aldrig svarar.. Stucked up ?
Det slutar med att jag primal skriker efter en timmes runt kastande av min garderob, av med strumpbyxor, på med strumpbyxor, hittar ett hål i strumpbyxor.. Gaah.. Eftersom jag känner mej själv har jag redan hällt upp kaffet i en termosmugg som jag försöker dricka upp innan det kallnar, Ja exakt, termosmugg - innan det kallnar, ni förstår alltså vilken mental nivå det ligger på i min lght om morgnarna.. Kokt ägg e bra, det kan man koka medans man springer i trasiga strumpbyxor och rougeborste i munnen.. Nej vart la jag rougeborsten, å vilken väska ligger mina jobbnycklar, å matchar väskan skorna ?
- Jävlar äggen stormkokar, hur länge har dom gjort det ? Dom dagar jag lyckats välja rätt strumpbyxor och hittat kläder i någorlunda tid, kan jag lyxa till det och sitta ner med mina ägg, annars e de bara å skala över diskhon och svälja helt.. Har ni någon gång provat att springa till tunnelbanan med ägg i halsen.. Inte att rekommendera..

Vad jag ska komma fram till är att jag för ett tag sedan läste på min väns kylskåp.. B-samfundets 10 budord, Ever heard om b-samfundet ?! Dom menar på att alla människor inte är menade för nine to five, utan att det finns två typer; A & B.. Varpå jag borde höra till B, men känner mej nog mer som en C.
Låt mej förklara, A-personlighet - relativt morgonpigg, är som effektivast mellan 09-17, Jag kallar hen Svensson. B-personlighet- har tvärtemot A, svårt att stiga upp på morgonen, arbetar ineffektivt under förmiddagen, men effektivare under eftermiddagen, tycker inte om att springa till bussen, låt oss kalla hen för Fransson ( känns mer som ett franskt levnadssätt ) Sen mynta jag precis en C-typ, hen som är effektivast kvällstid, som helst vill bo i ett slott, jobba när hen känner för det och sova när man är trött, äta när man är hungrig, en hängmattefilosofi.. Åå va jag mumlar, jag tillhör säkert B..

Observera, livet är för kort för å stressa förbi, och borsta alltid tänderna naken !!

Mid season !!

Kategori: 1. Everyday

Hösten är officiellt här och så även Rean, mailen är redan överfylld av "skynda-fynda" tips.. Synd bara att plånboken inte e lika sugen som jag och alla stora kedjor..

Hur ska detta gå ?

Kategori: 1. Everyday

Min tanke har alltid varit att jag någon gång i mitt liv ska läsa vidare till ett "riktigt" yrke, men jag har velat vänta tills jag "vet vad jag vill bli när jag blir stor". Chrash boom bang - Det kommer jag nog aldrig helt säkert veta och inte heller vilja (inte heller kommer jag någonsinn bli stor) , jag tror starkt på att man hela tiden bör utvecklas och lära sig nya saker. Så punkt och pricka I will !!
 
Hela mitt liv har jag vetat att jag inte kommer bli mattelärare, socionom, biblotikarie eller bilmekaniker. Aldrig ska man säga aldrig, dock har jag sedan barnsben alltid varit kreativt lagd och jobbat mycket med färg och form. Jag kommer ihåg när jag satt på mitt rum i flera timmar och byggde en femvåningars-hög husbil av lego, med varje våning unikt inredd, en annan gång önskade jag att jag skulle bli "större" bara för att mammas rosa pumps skulle passa min fot perfekt, fy fan va jag älskade dom skorna.. Jag tänker fortfarande än idag på dom - De hade en sådan perfekt barbierosa färg som typ inte går hata.. fantastiskt att jag lyckades bibehålla två barndomsminnen..
 
Igår, idag, imorn..
 
Jag har iallafall utvärderat vad jag vill göra den närmaste tiden, och kommit fram till ungefär 10 yrken som skulle passa som handen i handsken år 2013 å framåt..
 
Lista:
 
1. Skodesigner - Man kan lika gärna sätta målet över stjärnorna, annars har man inte en chans att komma till månen.

2. Formgivare - Fy faan va luddigt tänker ni, mjaa.. Jag vill formge saker tänker jag, utan att vara för specifik eller måla in mej för mycket i ett hörnkantigt hörn..

3. Visual merchandiser - Jag gillar att bygga miljöer och använda helst SKOR och kläder för att få kunder att sväva i en harmonisk och shoppingvänlig atmosvär.

4. Journalist - Med inriktining (trummvirrvel/skräll) MODE, jag övar duktigt just nu..

5. Miljonär

6. Inköpare Konfektion/Skor - Yepp återigen Skor, finns inget bättre.

7.  Smyckesdesigner - Återigen form, design, Emma - är vi menade för varann ?

8. Rockstjärna

9. Konstnär - Obs detta kräver att jag börjar måla eller skulptera pronto, men jag känner att jag har talang redan när jag smakar på ordet.

10. Egen Shoe-shop, har ni inte tröttnat hittills kommer ni aldrig ;-) Skobutik !!

Sen kommer även en liten släng av dyliga stylist-drömmar och personal shopper tänk, men jag tror man tröttnar fort på det.. Ja jag har en Stylist utbilning med personal shopping om någon känner sig manad att anställa, men note this, jag kommer alltid ge kunden/klienten snyggaresnyggast skor ;-)

 

 

Google is your friend !!

Kategori: 1. Everyday

Jag älskar att googla saker !!
De senaste dagarna har jag känt mej orimligt trött och utmattad, varpå jag googlar.. Fick upp en hälsosida som berättar för mej att jag troligtvis bara sover för lite.. En annan bidragande orsak kan vara att man dricker för mycket kaffe.. Hmm för mycket ?! Två monsterkoppar e väl inte mycket ?
Nästa förslag var sömnapne, att man sover dåligt pga att man slutar andas i sömnen.. Då slog det mej, struntskalle.. Jag sover ju dåligt, även fast jag andas.. Vaknar fler gånger per natt av olika oförklarliga och förklarliga själ, som att min säng e för varm, mitt täcke har förvandlats till en sovsäck, (för Er som inte vet.. Får jag panik när mina fötter sitter fast), min katt gör underliga eller förbjudna saker ( antagligen för hon e uttråkad å just vill att jag ska vakna ), diverse mardrömmar.. åå sen har vi femton dussin till anledningar till..

Kontenta - Jag måste sluta sova.. Eller vakna.. Eller flytta min säng från currykrysset !!

Sammets tights för dej som vill visa rumpan

Kategori: 2. Style By Nordiska

I dubbel bemärkelse ;-) Sammet är en av de mest oföljsamma material som man kan bära, sen har det även en tendens att förstora alla delar den täcker.. Så alltså visa stolt upp din rumpa i sammet, och bli inte förvånad om du visar lite mer än du tänkt dej..

Om man läser på Wikipedia används sammet mestadels till möbler.. Need I say more ?

Minne som en guldfisk

Kategori: 1. Everyday

Mitt minne är ungefärligt lika bra som en alzheimers-man..
Vilket resulterar i att jag hela tiden glömmer vart jag lägger saker, om jag stängt av spisen, vilken dag det är och vad jag gjorde i helgen.. För allt jag vet kan jag redan kanske skrivit detta inlägg imorse och redan förträngt det..
Under hela min uppväxt har jag fått höra frasen; Har du glömt bort det var det nog inget viktigt, undrar just om detta kan ha en bidragande orsak, eller om jag bara är en liten jävla oförbätterlig guldfisk, värdesätter jag ingen information ?
 
Men men, sen finns det även en annan saying; Det man inte har i huvudet, har man i benen..
Fatta vilken kondition jag borde ha..

Love the pink stuff !!

Kategori: 4. Heminredning

Snubblade på denna fantastiska one-cup coffemaker på Facebook nyss..
 
Ett måste för girlygirl coffedinkers !!
 

Money makes a diffrence ?

Kategori: 3. Choose Your Shoes

När man tänker på allt som designas här i världen, kan man inte mer än ge all eloge till upphovsman/kvinnan...
Dock kan det ju vara lite tråkigt att tömma hela sparkontot eller spendera tillräckligt mycket pengar för att ta sej jorden runt, på ett par skor, visst kan jag erkänna att man skulle känna sej som a fucking million dollars i ett par Giuseppe Zanotti, men come on, 20 000:- ?
 
Åååå jag ska gifta mej rikt och leka lycklig..
Nån sa; Money can make you happy ?
 
KOPIA VS ORGINAL, Ho can tell
VS
 
  VS     

It´s all in the details

Kategori: 3. Choose Your Shoes

Glitter & Glamour
Trendspaning på blänkande skor
 
Dagar då det regnar och och jag känner att jag vill grina lite extra över min passion, få en och annan ögonorgasm och känna mej fattigare än en kyrkråtta, går jag bestämt in på net-a-porter..
Om ni som jag tycker om att drömma Er bort fån vardagen, kan jag rekommendera den sidan...
 
 
Giuseppe Zanotti
 
       
Miu Miu
 
          
Versace
           
Christian Louboutin
 Alexander Mqueen
 
Dom här skorna skulle sitta som ett smäck på mina fina fotar !! Want want want !! KÄRLEK
 
 
 
 
 

Värsta Bästa !!

Kategori: 1. Everyday

Jag vill dela ut dagens/veckans hiss..
 
Radiokanalen 107,5 är min nyfunna kärlek !!
Med en catchfrase som; Stockholms enda dansgolv.. Kan det inte bli bättre
Bästa Dans blandningen hittills <3
 

Gör om gör RÄTT.. 3:dje försöket att bli bloggproffs

Kategori: 1. Everyday

Wilkommen Bienvenue Welcome
 
Så då får jag återigen välkomna alla glada läsare till min 3:dje blogg, denna gången ska jag på heder och samvete försöka keep it going, mina fingrar bör blöda !!
 
För Er som inte känner mej;
Jag är Emma, 27år, bor och lever i den kungliga huvudstaden, här eldar jag med min passion för trender, färg och form.. ( Och varför känns det som jag skriver en arbetsansökan ? )
 
Min blogg är som en dagbok, och eftersom en dagbok handlar om tankar och utförande, kommer det oxå handla väldigt mycket om mode, skor, mina störda to-do listor och annat smått å gott..