nordiska.blogg.se

Borde lärt mej..

Kategori: 1. Everyday

Alltid när jag går in i duschen så glömmer jag ta fram handduk, denna peng trillar ner när det är dags att gå ur duschen..

Vad är det mest logiska att göra då ? Självklart att springa, samtidigt som man viftar med armarna och skvätter ner hela lägenheten, motivation de måste ju gå snabbare och inte bli lika blött om man skyndar sej..

Låg Energi ?

Kategori: 1. Everyday

Med tanke på hur jävla slösaktig jag e med El undrar jag egentligen om jag gör någon skillnad.. Jag brukar när jag e hemma ha alla lampor tända, datorn på, ibland även radion sjungandes, jag kokar alltid vattnet till makaronerna alldeles för länge och slösar med vatten när jag diskar, när jag går hemifrån är datorn fortfarande påslagen, spisen förhoppningsvis av, men tre-fyra lampor är tända.. Detta förstår ni är ju självklart för att min katt ska se när hon går runt själv i lägenheten, hon är ju inget rovdjur med grym syn menar jag.. Datorn, ja den kan hon ju inte lösenordet på, å då kan hon inte kolla på diverse fågelfilmer eller spela in nya låtar på iCloud.. Så de mest logiska är ju att den får stå på medans jag är borta !!

I stunden samma andetag åker jag hemifrån, jag tänker inte attendera jord-timmen hemifrån med tända romantiska ljus och tystnad, smart som jag är sitter jag på larven å hoppas med fingrar i kors att jag hinner till utkanten av södra stan innan allt elektriskt i hela världen stängs av.. Men HALLÅ.. Så är de ju inte.. Spelar ingen roll jag är förbered med pannlampa, reflexer och ljussabel, jag har tillome sånna där skor som blinkar när man går.. Om ändå.. Sjukt fint hade det varit och en luciakrona på det !!

Jag har ikväll dock, timmen till ära, strechat lite på mina traditioner och släckt alla lampor utom en golvlampa, asså på riktigt får jag sjukt dåligt samvete om jag skulle lämna kisse i total mörker... Till mitt försvar är det en lågenergilampa.. Kanske känner sej Fille så miljömedveten att hon släcker om inte, I have her back !!

Släck lampan nurå för fan !!
Kyss

Ledig dag

Kategori: 1. Everyday

Idag har jag inte skrivit någon "to do" lista på alla saker jag borde göra, men aldrig gör, förstås för att listan alltid blir alldeles för lång.. Däremot;
 
  • Bakade jag bröd
  • Drack tre glas thé
  • Uppdaterade min telefon
  • Vek tvätt
  • Sparkarde ballonger runt lägenheten
  • Drog upp gardinerna-drog för gardinerna
  • Diskade, inte en gång - Utan två
  • Duscha, raka bena
  • Grimaserade länge i spegeln och kom fram till att min tandspegel är på tok för liten (och immig)
  • Tog på mej randiga strumpor
  • Lagade grön ärtsoppa med vitt vin
  • Åt mat
  • Instagramma lite
  • Måla naglarna
  • Klappa katten
  • Laga matlåda tills morgondagen
  • Maila en viktig grej
  • Kollade på första avsnittet av Baywatch ( Asså JAa ) med ambition att kolla alla säsonger..
  • Bytte i kattlådan
  • Bokade tvätttid 
  • Plattade håret
MEN om någon skulle fråga mej, va jag gjorde idag, någon annan dag, skulle svaret defenetivt låta, inget särskilt, skrota hemma..

God morgon fröken vilseipankakan ?

Kategori: 1. Everyday

Sittandes på köksgolvet i en onepiece försöker att inte posta väderbilder på instagram !! Jenny har sagt till mej att jag inte får..

Jag ska koka frukost, ja koka ! Idag blir det penispasta.. Grytan puttrar och vattnet är redo, men är jag.. Baxa sej upp och välta ner formade makaroner i gryta så här klockan sju i två en "lördagsmorgon", vilset !! Sagt och gjort flickan reser sej och häller i den vackra pastan i grytan, bara för att vända sej om och notera att en pojkspoling ställer sej och kissar på grannhuset.. Nöden har ingen lag. Jag hör mej själv säga med rostig besviken röst; du kan ju inte pissa på mitt hus.. Börjar flicka bli tant ? Jag skiter igentligen i det.. Eller ?

Undra om man äter mycket sexpasta, den heter så.. Blir det mycket ligga då ?

Fredag ?

Kategori: 1. Everyday

Efter 6 dagars arbete tar Emma klockan 17.00 helg, eller om vi ska vara helt sanningsenliga så ska jag va ledig en dag.. Typ helg hmm.

Snabbt vänder hon hem för å hämta vindunken då hon dagen till ära, är bortbjuden på finmiddag.. Just nu hade jag blivit överlycklig om någon ens bjöd på nudlar, men är ambitionen högre och det erbjuds mer avancerade rätter är jag den sista att tacka nej..

Fotnot; jag hatar att åka larv i rusningstrafik, alla e så tjocka !!!!!

Murphy jävlas igen !!

Kategori: 1. Everyday

VARFÖR finns det inga snygga män på min gata, där jag bor ??!

Jag vill bo i upponervända huset !

Kategori: 1. Everyday

Ibland har man sämre dagar, så som när jag försover mig, springer runt lägenheten för att snabbare än en greyhound samla ihop mina saker och mej själv.. DÅ passar jag på att ramma dörrkarmen med en frontalkrock av armbåge, självklart för att jag springer samtidigt som jag sätter upp håret. Men det är för tidigt att skrika: jävlaförbannadefitthorkukjääävlaskiiit, utan bräker fram ett "maaamma" och ser ut som jag blir slagen i magen och biter i en helvetes sur citron.. Observera detta är samma jävla ambåge som jag krossade i somras och aldrig riktigt mått bra efter, JA, detta sker exakt 7 minuter innan tunnelbanan lämnar min station.. Jaja, jag är ju inte unbreakable för inget, jag tråklar på mej jackan och springer.. 
 
Armvärk heeela dan.. Aja skit i de..
 
Det är Lördag idag har jag hört, jag har oxå hört att det inte alltid blir som man tänkt sej, jag gillar inte det så mycket, så jag brukar försöka sänka mina förväntningar till noll, då slipper jag bli besviken.. Låter hälsosamt..
Jag har även hört att jag är lite negativ idag, men det är bara min katt som säger sånt å sen räcker hon ut tungan å väser bitterfitta till mej.. 
 
När jag är sur, trasig eller trött blir jag godissugen, andra hälsovarningen idag.
Ni vet den där ronden man tar, till kylen, öppnar dörren, skruvar på sig, stänger dörren, till skafferiet, öppnar dörren, skruvar på sig, stänger dörren.. När jag gjort denna resa ca fem gånger, tar jag ett beslut. Jag ska göra kokosbollar/chokladbollar/havrekakaobollarmedsmörhelvete, föör det är typ de ingredienserna jag har i mitt skafferi. Egentligen går mina ögon i kors så jag känner mej inte över huvudtaget manad, men va fan, hur lat får jag va tänks det. I sånna här bollar ska det enligt recept vara kaffe.. hmm mjaa, ska jag verkligen ställa mej och koka 4msk kaffe, jag vill inte ha kaffe ju.. (KONSTIG)
NEJ, vet ni vad Emma gör istället, häller i Drambuie wiskeylikör, JA, man kan alltid använda alkohol i mat och bak.. OCH vet ni hur goda dom blev.. Min tro är att man slutade "baka" aka röra ihop kokosbollar för att det var för lätt, jag menar det är det första man får lära sig på hemkunskapen, dock väldigt underskattat, speciellt om man spetsar dem med sprit..
 
 
Adios Amigos
 
 
 

Längtan till indiska oceanen

Kategori: 2. Style By Nordiska

Ett urval av mina favoriter:
 
 
 
   
        2345:-                 2345:-                   1057:-                383:-
 
BlackMilkClothing (svårt att bara välja några )
 
834:-              625:-              625:-              625:-
 
 
321:-              361:-              321:-              341:-
 
 
 
120:-                   127:-                141:-                    120:-
 
ÅK till badhuset för faan !! 
Kyss

Isbad kanske ?

Kategori: 1. Everyday

Samtidigt som telefontjat om diverse män och framtida planer ligger jag och surfar på Asos, egentligen behöver jag uppdatera min garderob, helst för 20 minuter sedan men Aaa.. Med inställningen att surfa fram en schysst långklänning trillar jag av någon oförklarlig anledning in på baddräkter, och Seriöst, jag måste köpa baddräkt eller Aaa typ flera, sen behöver jag även en PT, ingen mat OCH en strand.. Färdig !!
 
Djup suck (konstpaus)
 
Det är här jag snabbt kommer fram till att priset på en baddräkt gör ju lätt att mat-ransonen blir indragen, jag kommer bli tvungen att springa till jobbet varje dag ( med tanke på min morgontrötthet och tidsoptimism ), vilket gör en PT helt överskattat, men ändå klart godkänd, om jag inte får använda honom till annat...Då behövs bara en strand, hmm, en strand.. Lösning, det finns en sandlåda på min innergård, den får duga, man ska inte gapa efter för mycket, sa en vis räv en gång, och gapa.. Nästa gång solen lyser riktigt starkt, och den där sprinklern sätter igång i början av juni, kan jag säga Er gott folk, likt Baywatch teamet ska jag stå å stretcha, slänga med min blonda kaluffs och skrika för full hals: I´ll be ready, Aj´ll be rääädy !!
 
Men alltså SHIT vart köper man en sånn där röd badmojäng då ??
 

Drinkblandningar, cupkakes och munorgasm

Kategori: 1. Everyday

 

Härom dagen var jag på ett fantastiskt event för spritmärket Drambuie skapat av Prat PR och min alldeles egna Helena Björklund.

För Er som inte känner till wiskeylikören eller prövat, serously, TRY it !!, Drambuie är en skottsk likörblandning, gjord på maltwiskey, sötat med honung och kryddad med ett hemligt elixir som bara två personer i företaget känner till. (Vilket vi lugnande fick delgett att dessa två aldrig reser eller jobbar ihop, så receptet är säkrat).. Likören är söt och god som den är, oftast serveras on the rocks, dock exellent att andvända till drinkar.

Eftermiddagen utspelades på det underbara fiket snickarbacken och var fantastiskt fin. Vi fick lära oss blanda våra egna drinkar i en glasburk som shaker, på basen Drambuie. Of course var JAG barstjärnan och fick tillomed komplimanger för min starka skakararm av självaste drambuieambassadören.. Det bjöds på tilltugg och en a-a-aamazing chokladtryffel (bokstavligt talat munorgasm/det godaste jag ätit) tryffeln var gjord med samma bas som drinkarna och sedan doppad i krossad turkiskpeppar med chokladöverdrag.. heaven !!

Med inspiration från drinkkvällen och min födelsedagspresent (en ROSA cupcakemaker) gjorde jag igår Drambuie-cupcakes =) Jag provade en variant av likörtopping jag googlade upp, men måste erkänna att jag inte är överförtjust i frosting som är baserad på smör.. Jag använde likör i både muffinssmet och frosting, ganera och slog in dom i en stor cellofan rosett, sen en liten tripp till Helenas kontor för att lämna bakverken till henne och kollegor. Cupkakorna fick mycket beröm och jag känner mej mer sporrad nu än någonsinn att komma fram till det optimala receptet, nästa sats kommer nämligen bli en ljus smet med en frosting på philladelphia, jag tror mej veta att detta blir episkt !!

THE pink Cupkakemaker
 
<3

Tips till folket !! Följ inte recept slaviskt.. hitta ett trevligt basrecept och exprimentera fram just Er version ;-)

Kyss

Bästa fågeln !!

Kategori: 1. Everyday

Min fina födelsedagsfågel.. Se hans attityd till livet.. Det är som jag äntligen hittat min fågeltvilling jag förlorat längs vägen.. Jag är sååå glad att vi återförenats och får spendera tusenbiljoner år ihop <3

Kyss

Hundra År Senare..

Kategori: 1. Everyday

Tralla la la la.. Hmm Va har då hänt på 2 månader.. Mjaaa. inte särskilt mycket sorligt nog..
Kommer från flickan som uppmanar alla och allt till att verkligen LEVA nu och att hellre ångra det man gjort än det man inte gör !!
 
Man får onekligen prestationsångest när man behöver skriva efter ett sånt uppehåll, vilket gör mej nollställd.. Men det är kanske bättre att skriva strunt varje dag än att försöka nå ut ett budskap.. Åja Emma Femma, du har en trogen läsarkvot på ca två personer mer eller mindre, såååå det kanske inte är så farligt.. alla tankar som du kanske vill läsa sen ELLER vill nu, att du inte ska få privileget att glömma senare, ska nu sättas i verk.. Mohahaa..
 
Jag önskar att delge Er alla att jag hade en mycket fin födelsedag, hur fint som helst att se alla som grattades, allt från facebook till samtal och paket !! Utan Er kan jag inte va så här fantastisk.. (Narcissos)
Jag lagade en stor buffé till mina maskbeklädda vänninor och äter fortfarande av den en vecka senare.. Kontenta TJEJEN kan mata ett helt amerikanskt fotbollslag, och det trodde hon sej uppenbarligen att få göra.. Sanningen är snarare att Nordiska snart får börja med sporten om hon ska "tackla" all denna föda..
 
Ååååå va jag älskar dåliga skämt, men bara om jag får mynta dom..
 
Önskar ni se bilder från le birthdaymasqurade gå in på instagram och kolla in #emmasmaskerad
 
KYSS