nordiska.blogg.se

Orientexpressen

Kategori: 1. Everyday

Tåg mot Amsterdam från Berlin..

Dagen började 2h för sent, vi kom i samma stund som vi vakna på att vi försovit oss och missat vårt tåg mot Amsterdam, bra start på dagen, Jahapp, det var bara att packa ihop våra saker och dra oss ner för utcheckning och wifikoll på läget, vad och hur gör vi nu ?

Kommer ner parkera oss i lobbyn, tröttare än korv och lätt slitna från gårdagen (nattens) eskapader, googlar vi möjligheter och kommer tillslut efter mycket om och men fram till att vi ska ta oss till Hauptbahnhof och ta ett tåg som går runt 2, de biljetter jag hittat när jag googla kostade runt 500 per skalle, väl framme står vi vid biljettautomater med hakorna i golvet.. 1000:- per Persson..

Vad gör vi ? Ska vi flyga, de kostar 900 something something.. men då måste vi ta oss hit och dit & fröken Nordqvist har ingen resväska, man får väl inte checka in plastpåsar.. hmm.. Emma parkerar då Catten vid ett staket och springer runt stationen för att leta resväska, utan framgång, däremot fanns det allt ifrån juvelbutiker, sockeplast för vuxna till underkläder och en starbucks, Emma går upp och hämtar Catten och tar oss ner till Starbucks ( free Wifi ) Vi sitter en kort stund och överlägger, äter ett halvt bakverk var och beslutar att tåget blir nog ändå bäst ändå.. Går tillbax till automaten köper med bittert ansikte varsin biljett och stegar upp på perongen..

Väl på tåget installerar vi oss vid ett fyra sitts säte med bord för vi har ju så stört mkt saker utspritt.. Efter en stund kommer en konduktör ( en tanke, konduktör måste antingen vara det sämsta jobb man kan få eller tilldelat de suraste, bittraste människor i världen för sällan eller aldrig är dom glada, trevliga eller nöjda). Han pekar upp på min ballong och säger något konstigt, jag sa; Excuse me, I don´t understand.. Då han drog en lång dramatisk historia om hur de inte var lagligt eller tillåtet att ta med ballonger på tåg, speciellt inte med helium, de kunde spränga oss alla i luften sa han, jag såg nog ganska skeptisk ut under hela hans utspel, och fundera nog mest över varför han hade en sån dålig dag just idag.. Samtalet slutade iallafall med min kommentar; So, what are we suppos to do about it now ? Var på han muttrade, nu kan ni inte göra något, se bara till att ni håller i ballongerna när ni går av..

Så världen, I´m telling you all now, Heliumballonger- inte tilllåtna på tåg (iaf inte mellan Berlin-Amsterdam)

Förövrigt var tågresan vääääldigt lång, de va svårt å sova, ganska kallt, bistron låg hundra vagnar fram och severade bara kötträtter. Tåget var försenat till den station vi skulle byta Hillversum, ca 20 min vilket konduktören väljer att vänta med att informera tills 5 min efter vi skulle vart framme, hur ska vi veta vilka alla stationer i Holland e ( Och det bästa är ju att automaten förval den "bästa" överkoppligen, på 5min). Vi kunde inte göra jättemycket åt saken så vi hoppade på nästa tåg från Hillversum till Amsterdam central, där brydde sej inte ens konduktören att komma och titta på biljett eller bråka om ballonger.. Tur va väl de !! Nu gör vi Amsterdam..

Vi vill aldrig lämna dej, Berlin <3

Kategori: 1. Everyday

Tisdagen började alldelles för sent, vi vaknade på en efterfest klockan halv fem (16:30)..

Lite av panikslagna sprang vi mot vårt hostel, vi skulle möta upp en kompis vid 20.00 och hade en liten tanke att gå förbi No pain innan (tidsoptimister). Vi styrde iaf upp oss och hann inte mer än vi skulle, men vi stod i baren på White trash kl 20.00 pjuuh iallafall de i tid.. Vi mötte upp Anna efter en öl och fick snabbt bord, maten på White Trash är så jävla god, if you havent been, u must go !! De e typ ett Burgerheaven, inrett som en gammal kinaresturang med twist, och den har en tatuerings studio i källaren.. Need I say more ? Mycket mätta och mycket glada gick vi tre damer in till grannen som råkar vara Marrakesch, där vi blev väl omhändertagna =) Efter många glas lambrusco lite wasserphife och falafelapfelaffe drog vi vidare mot nattklubben Weekend.. Där hittade Anna en lång man, jag och Cattis tappade bort varann, och efter någon timme vinglade jag hem (ett kvarter) utan jacka och väska, i receptionen på hostelet försäkrade de dock mej om att min kompis redan kommit hem säkert och att hon hade alla våra saker, när jag kommer upp till rummet så mycket riktigt ligger en liten bebe mono med ytterkläder och skor, väskor och min jacka och snarkar i sin säng.. jag klättrar diskret (enligt min mening) upp och gör samma sak, fast utan skor.. Ingen kommentar

Berlin försökte på alla sätt och vis att få oss att stanna, vårt tåg mot Amsterdam smög sej iväg tystare än räven, för att vi skulle stanna, misströsta ej Kära Berlin, vi kommer snart tillbax, för å stanna

Bildregn från Berlin

Kategori: 1. Everyday

 
 
 

Alla dagar är Lördagar...

Kategori: 1. Everyday



Booyakashaa !!

Berlinlove <3
Jag å Cat ska flytta hit.. Ellor ??

Dag 2 i Berlin

Kategori: 1. Everyday

Måndag börjar med lång sovmorgon, följt av piffning och sen bestämmer vi oss för att gå ner och hitta mat som nummer 1 på agendan.

Uppdraget fail, vi gick förbi en humanabutik som bara var tvugna att gå in i och rota igenom..

 

Dock för å va oss tog vi oss relativt snabbt i kragen och drog till Alexa (en gigantisk galleria) och käka frulle.. Återigen består den tyska dieten huvudsakligen av veteÖL och i mitt fall en awesome dubbelmacka med två olika laxsorter.. YummY !! Cattis drog en mongoliskwok ;)

 

Efter tillfredställande måltid och lite harmlöst flörande av Cafe killen som frågade om alla mina smycken med ett stort leende, tack ;-)

 

Köpte Cattis en jättefin kattballong till mej och en tjusig enhörning till henne, vi tog en tunnelbana och drog vi vidare till en secondhandbutik där vi fastnade och härjade runt i över 1 ½ timme. Vi provade alla möjliga fina, roliga, awesome och otroliga uppsättningar. Personalen där hade någon slags hatkärlek till oss, men doesn´t mind, vi gjorde en bra peng i deras dagskassa. Mina fynd var; Pälsjacka, två klänningar, en blus, en fantastisk morgonrock, ett stålbälte, fulsnygga bodybuilder mysisar ala 80´s och allt detta under 1000:-

Cattis köpte bla en rock, en lurvig pälsmössa och en supersnygg overall.. Så jävla nöjda gick vi med bestämda steg hemåt för omsvidning och utgång, men alla som känner oss vet att vi inte gick raka vägen hem utan fastnade bla på en björnbar, fast de va inte så mycket björnar där inte, det va ett fancy internetcafe och min katt slet sej och rymde, (förstår henne, hon hade ju förväntat sej starka björnar..) så en av killarna från baren efter mycket om och men fick hoppa upp på disken och fånga den till mej. Tack barmannen !! Jag kopplade snabbt kissen och efter två öl och ett glas pimms var vi redo och fortsätta färden..

 

Middagen påväg hem blev nudels in a box and bier bitte =)

Vi hitta oxå en typ Rossman vi shoppa loss schampo, krämer, nagellack och annat "nödvändigt"

 

DOCK glömde vi ju å köpa vagina-deo.. Typiskt..

Kvällen fortsätter efter hemmavändning på Marrakesch en fantasisk Schichabar i Prenzlauer där personalen är vääääldigt mån om sina kunder, eller e de bara för att vi är vi ? Vattenpipa med äpple, röd lambrusco, ost och oliver, är detta paradiset ? Festen fortsätter långt efter stängning och Nordiska och kisse är långt ifrån ett minne blott...

Virrpanna Vs Virablåtira

Kategori: 1. Everyday

Väl framme på Alexanderplatz skulle vi hitta vårat Hostel..

två snurrskallar som vi e fick vi traska runt i säkert 45 minuter innan vi kom på rätt spår. ( Lite pinsamt eftersom vårt hostel låg 10min från Alexander.)

 

 
Vi bor på One80 hostel, vilket var ett av det bästa hostel jag sett, och med fruktansvärt bra pris, dock fick vi privileget att bo med tråkmånsar, men så brukar det alltid va.. Vi slänger av oss grejerna, sminkar oss och ger oss av på äventyr, först frukost – Morgenrot är ett populärt Cafe vid Prezlauer Berg där man betalar "det man har råd med". De har en fantastisk frukostbuffe som är vegetarisk och mycket tastefull. Mätta och glada vill vi ge oss av för å loppisfynda, naturligtvis gick vi till Mauerpark fyllda av förväntan, men väl framme var känslan som en stor present utan innehåll.. Jaja vi har fler ställen på listan tänker vi, håll modet högt. Vi tar oss med en av de alla fordon på räls mot andra sidan stan, hoppar av på vad vi tror är närmsta hållplats och börjar snurra.. Efter en stunds irrande och oförståligt kartläsande, tappar vi modet och går in på något som ser ut som ett cafe/bar/pizzeria, men av kunderna där inne mer verkar vara en relativt fin restaurang, åja, 2 Weissbier bitte..

 

Efter gick vi en runda och hittatde parken som skulle ha loppisen, men inte heller den var "öppen", halvvägs till besvikna tog vi en mellanlanding hemma och sen en härlig tur runt stan, med godheter som bla; Roses (En rosa lurvig bar), En gaybar med 40+ män som dansa crazy till Britney, mellanlandning hos en kille vi kallar Frank, vi drar ut i Berlinnatten, Frank visar vägen.. See ya

Svensk/Tyska-Spioner

Kategori: 1. Everyday

När vi åt vår frukost på Skavsta satt det en mystisk man brevid oss iklädd mörka byxor, spetsiga skor, svart trenchcoat, hatt och läderhandskar instoppat i skärpet, något som påminns av en dektektiv/spion/blottare/skummis. Han sneglade på oss då och då, men vi låtsades inte om honom, en stund senare står vi i kö till vårt plan och gissa vem som står snett bakom oss, det som är mest konstigt med denna man är att han inte hade någon väska eller bagage.. Denna man följde med vårat plan. När vi går av planet går han två personer framför oss och stannar till vid en skylt och enligt oss låtsas att han tar kort på en vägg, för att invänta oss. Vi såg honom nästa gång när vi skulle köpa biljett i den oförståligajävlabiljett-automaten i tunneln mot pendeln in till stan, han va alltid lite bakom, runt eller brevid oss.. Just nu känner vi oss jävligt förföljda. Vi bråkar lite till med de olika automater och får det till slut att fungera, drar oss upp mot perrongen OCH simsallabim, vem står där ? MannenMedHatten.. Vi var nu säkra att han va där för att spionera på oss, tills han vid en station hoppade av och frenetiskt ställer sej och grejar med en biljettautomat några stationer senare. Tåget åker innan han hinner hoppa på igen, varpå vi kan andas ut.. Dock känns de som han alltid är med på vår resa..
 

 

 

Ich bin ein Berliner

Kategori: 1. Everyday

Söndag 04.00 ( sovit 2h) – KLIV upp, klä på sej, frukost ( va e de, vem e jag, vad heter jag? )

Tar min fina leopardbag, springer till tuben, smsar en biljett till fel nummer - skit samma, påväg mot bussterminalen - YES.

Jag möter upp Catten vid bussen där vi tar flygbussen mot skavsta.

Väl framme på Skavsta blir vi lite hungriga och beslutar oss för en traditionell Nordiska och kisse frulle, bestående av; Pint ÖL, yoghurt och trekantssmörgås.. Vad annars lixom

 

 

 

 

Efter frulle hoppar vi på planet och Cattis somnar två sekunder efter..

 

BTW, Ryanair är ju känt för att vara jävligt billiga men inte så mycket mer.. Det är inte att förglömma att de även har en av världens sämsta fanfarer när de landar – Congratulation yet an other of our ryanair planes has landed in time, witch makes us the 90... blaa blaa bla – Vilket oxå enbart beror på att deras estemated flygtid är en kvart för mycket.. då blir man ju sällan sen..

 

 

 

 

Skärpning Fröken Nordiska

Kategori: 1. Everyday

Jag måste blogga mer å bli en bättre människa, hopplöst !! Bättre människa är i och för sej inget allvarligt men bloggen e på liv och död om den ska överleva..

Grejen e den att när något inte funkar som det ska eller när min fanskaps mobil inte vill ladda upp bilder, så blir jag sur och går i strejk.. Ord har den tydligen inga problem med, så jag strejkbryter väl då å får med svansen mellan benen ta mitt straff..

De 2 kommande veckor kommer bli fantastiska.. Förstår ni ? Nej ? Jag upprepar FANTASTISKA !! Min mor e på besök i stora staden, hon åker till Kinalandet på torsdag, jag får stanna hemma, men bara tills på söndag, då ger jag mej av mot Berlin, fest, Öl, dans, starka män, mer öl, mer fest, loppis, brunch, ännu mer öl, kanske en till stark man.. Åker tåg till Amsterdam, kanaler, tulpaner, Öl, fest, öl, träskor, dans, klubba, vin, tandemcykla ?

Kommer vi någonsin komma tillbaka ?
Den som lever får se..